Hoppa till innehållet
Yasa

Hur kopplar jag ett projekt till en Midas-kund och anger standardinställningar för fakturering?

Projektfakturering kopplar tillåtet arbete i Hercules till en Midas-kund och standardinställningar för fakturering. Personliga visningsinställningar, delad kundinformation och projektets fakturainställningar gäller på olika nivåer.

Innan du börjar

Du behöver behörighet att redigera projektet och åtkomst till rätt ansluten Midas-arbetsyta. Att skapa eller redigera en delad kund kräver motsvarande behörighet.

Vad ska man göra

  1. Öppna projektredigeraren och kontrollerna under Kund och fakturering. Kontrollera vilken Midas-arbetsyta som är vald innan du väljer kund.
  2. Välj en befintlig kund, eller använd alternativen för att skapa eller redigera en kund (om du har behörighet till detta). Bekräfta företagsuppgifter, faktureringsadress och kontaktuppgifter; ändringar av en kund påverkar den delade kundposten.
  3. Granska Använd kundens faktureringsförval samt projektets valuta och timpris. Om du ändrar valuta eller timpris, kontrollera beloppet uttryckligen och förutsätt inte att en valutaomvandling sker.
  4. Välj språk och formateringsinställningar för projektfakturor – antingen genom att ärva inställningar eller genom att ange dem specifikt. Dessa val påverkar projektfakturorna, inte ditt personliga språk för gränssnittet.
  5. Spara och vänta på resultatet av synkroniseringen för hela projektet och kunden (eller taxorna). Öppna redigeringsläget på nytt för att kontrollera den fastställda kundkopplingen och standardinställningarna.
  6. När arbetet är klart för fakturering, använd den särskilda förhandsgranskningsvyn (Midas) för att kontrollera fakturautkastet innan du godkänner eller levererar det.

Vad händer härnäst

Projektet behåller den sparade kundkopplingen och standardinställningarna för fakturering. Att spara inställningarna utfärdar, skickar eller betalar inte i sig någon faktura.

Om något går fel

Om en arbetsyta saknas eller är skrivskyddad är det en åtkomstfråga och ger inte tillåtelse att skapa en dubblett av kunden. Ett meddelande kan ange att kundinställningarna sparades medan projektsynkroniseringen fortfarande behöver ett nytt försök; använd samma flöde för Försök spara igen och granska resultatet. Om det är oklart om projektet skapades, kontrollera listan innan du skapar det igen. Kontakta Yasa med projektets och arbetsytans referenser om kopplingen fortfarande är otillgänglig.